Na autobusovém nádraží funguje už čtvrtý třebíčský Family point

V pondělí 30. září byly slavnostně otevřeny nově zrekonstruované prostory ve výpravní budově autobusového nádraží v Třebíči. Součástí prostor je nová prodejna jízdenek i čekárna pro rodiče s dětmi s malou kuchyňkou, takzvaný Family point. Slavnostního přestřižení pásky u rekonstruovaných prostor se ujali místostarostové města Vladimír Malý a Miloš Hrůza a také náměstek hejtmana Kraje Vysočina Pavel Franěk.

„Autobusové nádraží jsme převzali do správy loni v únoru a hned jsme začali s postupnými opravami. Od té doby byly vyměněny všechny označníky na nástupištích, máme nové osvětlení jak na nástupištích, tak v hale, nové digitální hodiny. Nechali jsme opravit schodiště k výpravní hale, vyměnit část veřejného osvětlení. V prvním patře funguje Student point, loni na podzim proběhla rekonstrukce toalet a v letošním roce byly rekonstruovány další prostory – prodejna jízdenek a Family point,“ vyjmenoval investice města do autobusového nádraží místostarosta Vladimír Malý.

„Celkem město do autobusového nádraží investovalo za jeden a půl roku necelé 3 miliony korun. Každý měsíc město generuje výnos zhruba 300 tisíc z vjezdových poplatků, takže náklady na provoz a investice jsou pokryty z výnosů,“ doplnil Malý.

Dále město plánuje posílit počet prodejních automatů. Ty budou umístěné v zakrytém prostoru od haly směrem k nástupištím.

„Nově otevřený Family point doplňuje ty již fungující, které máme v obou budovách Městského úřadu, tedy na Karlově i Masarykově náměstí a také na poliklinice v ulici Vltavínská. Rodiče s malými dětmi tuto místnost mohou využít při čekání na spoj, mohou zde děti nakrmit i přebalit. Najdou zde také informace a poradenství pro rodiny i tipy na volnočasové aktivity pro rodiny s dětmi,“ popsal funkci Family pointu na nádraží místostarosta Miloš Hrůza.

Zdroj: www.trebic.cz

Napsat komentář