Velký úklid města začne koncem března

Odbor dopravy a komunálních služeb Městského úřadu v Třebíči informuje, že od pondělí 25. března začne v našem městě tradiční jarní blokové čištění. Termín dokončení je naplánován na 7. května. Před samotným blokovým čištěním budou uklizeny také chodníky a silnice, nezařazené v harmonogramu. To jsou zejména silnice v trasách Městské autobusové dopravy a chodníky kolem páteřních tahů do města.

Blokové čištění budou, stejně jako zimní údržbu, provádět dvě společnosti. Sever bude čistit společnost ČIKOM, jih společnost KLEE.

Úklidové firmy budou čistit město podle časového rozvrhu, vždy v době od 7 do 17 hodin. Nejméně týden před začátkem čištění budou komunikace a parkoviště v jednotlivých ulicích označeny přenosnými dopravními značkami Zákaz stání nebo Zóna s dopravním omezením, s napsaným textem dle doby platnosti.

Provozovatelé, řidiči a majitelé vozidel jsou povinni odstranit svoje auta z komunikace
do doby začátku čištění. Odbor komunálních služeb města a provádějící firmy žádají občany, aby ve vlastním zájmu ve dnech čištění na komunikacích neparkovali, jinak se vystavují nepříjemnostem spojeným s odtahem vozu.

Komu bude vozidlo odtaženo, ať se obrátí na městskou policii, Bedřicha Václavka 59/11, telefon 568 896 383 nebo 603 859 512. Cena za odtah auta je tisíc korun za nedokončený odtah, 2 tisíce za dokončený a 3.500 korun zaplatí ten, kdo si nechá auto vrátit zpět.

Tabulku s rozpisem denního čištění, týdenní plán čištění i aplikaci, která vás upozorní na čištění ve vaší ulici, najdete na webu města, v sekci Informace pro občany.

www.trebic.cz/cisten

Zdroj: tisková zpráva města Třebíč

Napsat komentář